X-tågen renoveras


Nu rullar det första tåget i trafik igen!

X-tågen har nått halva sin beräknade livslängd och därmed görs en så kallad halvtidsrenovering. Det innebär bland annat att golv, väggar och belysning byts ut invändigt, det blir helt nya säten med nya fällbord samt eluttag vid varje säte.
 
Utvändigt har tågen lackats om och det numera klassiska utseendet för X-tågen i silver, vitt och rött behålls. Nyheter utvändigt är tillgänglighetsdekaler som ska tydliggöra för resenärer var de kan kliva ombord om de reser med husdjur, behöver barnvagnsplats eller cykelplats och om de är i behov av funktionshiss.

         
 
- Renoveringen har varit mycket efterlängtad eftersom tågen är slitna, det är därför mycket glädjande att den nu är igång och att det första tåget av nio är färdigt. Vi ser verkligen fram emot att kunna välkomna våra resenärer ombord på fräscha tåg framöver, säger Johnny Olofsson, enhetschef på Trafikutveckling, X-trafik. 
  
Samtliga X-tåg kommer fram till 2024 att genomgå samma renovering och redan nu har upprustningen av X-tåg nummer två startat.