X-trafiks app


X-trafiks app är perfekt för dig som använder kollektivtrafiken i Gävleborg och har en smartphone. Med den kan du söka resor, köpa biljetter, se var bussen är och hålla koll på trafikläget. Du betalar enkelt med Swish eller betalkort (Visa eller Mastercard). 
 

Så här kommer du igång

X-trafiks app är gratis och finns att ladda ner i din appbutik. Vill du ha hjälp att komma igång med appen så är du välkommen att kontakta vår kundservice på 0771-9 10 10 9.
Till App StoreTill Google Play 
Bild visar vy med sökresultat för sökt resa i X-trafiks app
Sök resa
Sök snabbt fram din resa från din nuvarande position eller genom att välja var ifrån och när du vill resa.
Bild visar vy för biljettköp i X-trafiks app
Köp biljett
Köp din enkel-, 24-timmars- eller 30-dagarsbiljett och betala enkelt med Swish eller betalkort (Visa eller Mastercard). Välj om biljetten ska aktiveras omedelbart eller vid ett senare tillfälle inom 30 dagar. Biljetten måste aktiveras före påstigning för att vara giltig.
Bild visar vy för sparade favoritresor
Favoritresor
Du kan lägga till resor som favoriter för att snabbt och enkelt kunna se nästa avgång och köpa din biljett. Sök din resa och klicka på hjärtat för att spara en favoritresa. Tips! Spara flera favoritresor och ge dem olika namn så blir det ännu enklare.
Bild visar vy med en köpt biljett i X-trafiks app
Blippa din biljett
Om bussen har en biljettläsare ska du blippa din biljett vid den, annars visar du biljetten för bussföraren eller tågvärden.
Bild visar vy där bussen syns på kartan
Ha koll på bussen
När du söker en resa kan du i realtid se var bussen befinner sig på kartan.
Bild visar vy med avgångar från en hållplats
Sök avgångar från en särskild hållplats
I sökresultatet ser du de närmsta avgångarna från hållplatsen/stationen.


Skicka biljett

Du kan köpa en enkelbiljett, 24-timmarsbiljett eller 30-dagarsbiljett och skicka vidare till någon annan som har ett konto i X-trafiks app. Köp en biljett som vanligt, för enkel- och 24-timmarsbiljett måste du välja ”Aktivera senare”. Klicka sedan på ”Mer biljettinfo” på den köpta biljetten. Klicka på ”Skicka biljett” och skriv därefter in vilket mobilnummer du vill att biljetten ska skickas till. Mottagaren får ett SMS i sin mobil och går då in i appen, väljer ”Biljett” på startmenyn och där finns den mottagna biljetten som kan aktiveras inom den tid som står på biljetten.
30-dagarsbiljetter kan skickas både innan eller efter att de aktiverats. En biljett kan skickas max 1 gång per 12 timmar.

Favoritbiljett
För dig som redan vet vilken tid du ska resa och snabbt vill kunna köpa en biljett så finns funktionen Favoritbiljett. När du sökt fram en resa, valt en avgång, typ av biljett och antal resenärer så kan du klicka på stjärnan "Spara biljett". Vill du spara flera favoritbiljetter kan du namnge ge de olika biljetterna för att snabbt kunna betala i appen när du ska resa.

SJ-tågtillägg i appen
Du som reser med SJs tåg kan köpa din 30-dagarsbiljett med SJ-tågtillägg i vår app. Sök en resa på en sträcka där SJ kör och välj en avgång med X-trafik. När du sedan väljer att köpa en 30-dagarsbiljett kan du lägga till ett SJ-tågtillägg.

Bestämmelser och villkor
Här hittar du information om vad som gäller när du använder X-trafiks app.


Synpunkter på appen

Upptäcker du fel i appen berätta gärna det för oss här. 
När du lämnar din synpunkt ange gärna följande uppgifter:

  • Din telefonmodell
  • Version av operativsystemet - till exempel iOS 14.4, Android 10
  • Version av appen - finns i appen under "Mer" längst ned till höger på sidan, till exempel 3.18.0 (23615)


Senast ändrad 2024-04-15 16:02:49