Nytt system för serviceresor – samma sätt att boka


22 maj inför X-trafik ett nytt system för planering och bokning av serviceresor.

Under en övergångsperiod kan ditt bokningssamtal ta lite längre tid och kötiden kan vara lite längre än vanligt. Var gärna ute i god tid när du bokar din resa.

Det nya systemet, Alfa, kommer helt ersätta det befintliga planeringssystemet. I Alfa kommer X-trafiks beställningscentral att ta emot intyg, planera in bokade resor och leda trafiken. Det innebär också att trafikföretagen som kör serviceresor kommer att få information om bokade resor på nytt sätt. Resor som redan är bokade kommer att genomföras enligt plan i samband med systembytet.

För dig som bokar dina egna eller dina anhörigas serviceresor
Du som till exempel reser med färdtjänst och bokar din resa på egen hand bokar din resa på samma sätt som tidigare genom att ringa X-trafiks beställningscentral.

Kom ihåg att du behöver ha ett särskilt tillstånd för att resa med färdtjänst eller sjukresa i personbil eller specialfordon.
 

För dig som bokar serviceresor eller skapar intyg åt andra i ditt arbete


Det går inte längre att utfärda sjukreseintyg i YouCert eller boka sjukresa i YouBook.
Du som bokar resor åt andra i ditt arbete har fått information via din arbetsgivare hur du ska göra för att skapa intyg och boka resor i det nya systemet.

Under en övergångsperiod måste sjukreseintyg faxas till X-trafiks beställningscentral på fax 0270-741 61. Bokning av sjukresa görs hos X-trafiks beställningscentral på telefon 0771-38 39 40.

I det nya boknings- och planeringssystemet kommer ny funktion Alfa Pro successivt att införas under maj månad. Alfa Pro kommer ersätta YouBook och YouCert.


Beställningscentralens öppettider: 
Måndag-fredag 06.00-22.00
Lördagar och helgdagsaftnar 07.00-22.00
Sön- och helgdagar 08.00-22.00

Boka sjukresa på telefon 0771-38 39 40
Boka färdtjänst på telefon 0771-64 64 65