SJ

För att kunna resa med andra trafikföretag som SJ behöver du visa upp ditt kvitto som visar giltigheten tillsammans med ditt resekort. Om du förlorar ditt kvitto eller om det går sönder kan du få ett nytt på våra kundcenter eller ombord på våra bussar eller X-tåg.


SJ-tåg inom Gävleborgs län samt till Sundsvall

X-trafiks 30-dagarsbiljett eller årsbiljett för vuxen, studerande (tillsammans med giltigt studentkort, läs mer här), 7-19 år, förmånstagare samt seniorbiljett kan kompletteras med ett SJ-tågtillägg. Du kan då resa med SJs tåg mellan de zoner du köpt biljetten för. Har du länsbiljett eller giltighet till Sundsvall kan du även resa med SJs tåg till/från Sundsvall. Tillägget köper du samtidigt som du köper din 30-dagarsbiljett, årsbiljett eller seniorbiljett, det går inte att köpa i efterhand.  

Biljetten gäller i 2 klass på lediga sittplatser (ej 2 klass Lugn), det går inte att boka sittplats. Dessa biljetter gäller även som delbetalning för fortsatt resa med SJ. 
X-trafiks biljetter gäller inte på SJs Nattåg.

SJ InterCity-tåg till Uppsala

Kombinationsbiljetten X-trafik län + UL län (för vuxen och studerande*) kan även kompletteras med ett Uppsalatillägg. Biljetten gäller i 2 klass, på lediga sittplatser på vissa SJ InterCity-tåg på sträckan Gävle-Uppsala-Gävle. Det går inte att boka sittplats när du reser med SJ InterCity-tåg med Uppsalatillägg.

Du kan köpa tillägget direkt i webbshopen och få det laddat på ditt resekort. Du kan också köpa det på X-trafiks kundcenter på Norra Rådmansgatan i Gävle eller i ULs automat i Polhemsgången på Gävle Central.

Resekortet samt kvittot ska visas upp för tågvärden. Kvittot hämtas på X-trafiks kundcenter på Norra Rådmansgatan i Gävle eller i ULs automat i Polhemsgången på Gävle Central.

* Resa med SJ som studerande: Mecenatkortet, Studentkortet samt ISIC-kortet gäller (med eller utan SJ-logga). Ombord på tåget måste du visa din biljett, din giltiga studentlegitimation (går bra att visa upp i mobilen) samt ditt ID med foto.

Information om aktuella avgångstider ser du nedan.

Pris uppsalatillägg Tidtabell från 11 december 2022
Från Gävle C Måndag - Fredag Från Uppsala C Måndag - Fredag
Kl. 06.03* Kl. 16.10
Kl. 07.04 Kl. 18.09


* Går ej 3 juli-11 augusti 2023

Till toppen


Senast ändrad 2023-01-09 09:41:17