Närtrafik

Närtrafik är ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken för de som vill resa från adresser som ligger mer än två kilometer från en busshållplats. Trafiken är anropsstyrd och körs med taxi efter olika ”linjer” som alla har egna tidtabeller med cirkatider.


Villkor

För att kunna använda närtrafiken ska du ha minst 2 kilometer till närmaste busshållplats, men du behöver inte vara folkbokförd på adressen. 
Fler villkor


Priser och betalning

Betalar du din resa direkt till föraren med kontanter eller betalkort betalar du ett högre pris än om du väljer att köpa biljetten i förväg i X-trafiks app. Inga andra biljetter gäller vid resa med närtrafik och du har inte möjlighet att betala med reskassa ombord. 
Priser närtrafik


Kartor

Här kan du se kartor över de områden som har tillgång till närtrafik samt vilka "linjer" du kan åka med (linjenumret visas inom parantes på kartan).
LjusdalHudiksvall nordvästraHudiksvall södraNordanstig
OvanåkerBollnäsSöderhamn norraSöderhamn södra
Gävle norraGävle södraSandviken norraSandviken södra
HoforsOckelbo


Hitta din resa och boka

Tidtabellerna hittar du här nedan. Du kan även söka en resa från din adress i X-trafiks reseplanerare och i X-trafiks app. Får du träff på en resa bokar du den via Beställningscentralen på tel. 0771-49 79 39, senast två timmar innan avgång eller via länken här nedan.

Om du av någon anledning inte kommer att genomföra din resa måste du avboka den senast en timme före utlovad hämtningstid. Om du inte avbokar kan du bli ersättningsskyldig för hela resekostnaden.
Boka/avboka närtrafikresa


Tidtabeller närtrafik

Nedan kan du söka fram din tidtabell för närtrafiken som du sedan kan välja att spara ned eller skriva ut.

Välj din kommun i drop-listen, välj trafikslag "Närtrafik" och tryck sedan "Sök".

Senast ändrad 2024-05-27 09:51:25