Närtrafik

Närtrafiken är ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken för dem som vill resa från adresser som ligger mer än två kilometer från en busshållplats. Trafiken är anropsstyrd och körs med taxi efter olika ”linjer” som alla har egna tidtabeller med cirkatider.


Villkor

För att kunna använda Närtrafiken ska du ha minst 2 km till närmaste busshållplats, men du behöver inte vara folkbokförd på adressen. 
Fler villkor


Priser och betalning

Betalar du din resa direkt till föraren med kontanter eller kontokort betalar du ett högre pris än om du väljer att köpa biljetten i förväg i X-trafiks app som mobilbiljett. Du kan inte använda X-trafiks periodbiljetter eller reskassa.
Priser närtrafik


Kartor

Här kan du se kartor över de områden som har tillgång till Närtrafik samt vilka "linjer" du kan åka med (linjenumret visas inom parantes på kartan).
LjusdalHudiksvall norraHudiksvall södraNordanstig
OvanåkerBollnäs Söderhamn norraSöderhamn södra


Hitta din resa och boka

Tidtabellerna hittar du här nedan. Du kan även söka en resa från din adress i X-trafiks reseplanerare och i X-trafiks app. Får du träff på en resa bokar du den via Beställningscentralen på tel. 0771-49 79 39, senast två timmar innan avgång eller via länken här nedan.
Boka/avboka närtrafikresa


Tidtabeller närtrafik

Nedan kan du söka fram din tidtabell för närtrafiken som du sedan kan välja att spara ned eller skriva ut.

Välj din kommun i drop-listen, välj trafikslag "Närtrafik" och tryck sedan "Sök".


Flextrafik

Flextrafik är en service för dig som bor utanför det ordinarie buss- och tågnätet. Med flextrafiken kan du under vissa tider beställa kompletterande trafik fram till närmaste hållplats. Nedan kan du läsa vad som gäller för din kommun.


Tidtabeller flextrafik

Gäller från 190617 och tillsvidare
Gävle (pdf)  Sandviken (pdf)  Hofors (pdf) 


Senast ändrad 2019-08-05 11:31:20