Nya busstider från 17 juni


Från 17 juni gäller nya tider för bussarna. De nya tiderna hittar du i vår reseplanerare på hemsidan eller via X-trafiks app i mobilen.
I appen kan du spara en eller flera favoritresor och då har du alltid uppdaterade och aktuella tider. Du kan även ladda ner din tidtabell som PDF eller skapa en personlig tidtabell med de linjer du är intresserad av och få den skickad till din e-postadress.


Under sommaren dras som tidigare ett antal busslinjer in och i dessa områden finns möjlighet att resa med närtrafik under vardagar. Närtrafik är ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken för de som vill resa från adresser som ligger mer än två kilometer från en busshållplats (under sommaren gäller det hållplatser som det körs busstrafik från). Trafiken måste förbeställas och körs med taxi efter olika ”linjer” som alla har egna tidtabeller med cirkatider. 
I reseplaneraren eller i X-trafiks app söker du på den adress du vill resa från/till (inte hållplats) för att se dina resealternativ med närtrafik.

Förändringar i trafikutbudet från 17 juni 2024

 • Busslinje 41 Gävle-Sandviken
  Turerna glesas ut och körs var 20:e minut istället för var 10:e minut måndag-fredag under sommaren

 • Busslinje 151 Söderhamn-Gävle
  Turen kl 20.33 Söderhamn-Gävle och kl 22.30 Gävle-Söderhamn måndag-lördag dras in

 • Busslinje 67 Söderhamn-Trönö
  Turerna kl 00.20 och 02.20 dras in och en ny tur kommer att köras 01.30


Förändringar i trafikutbudet från 19 augusti 2024
 • Busslinje 41 Gävle-Sandviken
  Körs var 10:e minut från kl 14.00 istället för från kl 13.00 måndag-fredag