Villkor närtrafik

Här hittar du alla villkor som gäller när du reser med närtrafiken.

Vem får åka?

Du behöver inte vara boende på adressen du ska åka till eller från, däremot måste adressen ha minst två kilometer till närmsta hållplats.
Två barn under 7 år får tas med utan kostnad och det måste anges vid bokningstillfället.
Ledsagare betalar ordinarie pris då ledsagarbiljett inte gäller för resa med närtrafik.


Vad får jag ta med mig på resan?

Normalt handbagage, t.ex. två kassar.
Barnvagn får tas med och måste anges vid bokningstillfället. 
Vid behov av bilbarnstol/babyskydd så tar kunden själv med sig det, bilkuddar finns i taxin. ​
Rollator eller fällbar rullstol får tas med och måste anges vid bokningstillfället.
Cykel eller djur får inte tas med.


När får man åka?

Måndag-fredag körs två turer om dagen in mot förbestämd knutpunkt samt tre turer om dagen tillbaka från knutpunkten. Tidtabeller finns här. Du kan även söka en resa från/till din adress i X-trafiks Reseplanerare på hemsidan och i X-trafiks app. Får du träff på en resa kan du boka den via Beställningscentralen på tel. 0771-49 79 39 senast två timmar innan avgång.


Hur bokar man?

Du bokar via Beställningscentralen på tel. 0771-49 79 39 senast två timmar innan avgång.
Om du av någon anledning inte kommer att genomföra din resa måste du avboka den senast en timme före utlovad hämtningstid. Om du inte avbokar kan du bli ersättningsskyldig för hela resekostnaden.


Vad kostar resan?

Priset för att resa med närtrafik är detsamma som ordinarie pris i linjetrafik för vuxen, studerande eller 7-19 år/förmånstagare. Betalar du din resa direkt till föraren med kontanter eller kontokort betalar du ett högre pris än om du väljer att köpa biljetten i förväg i X-trafiks app som mobilbiljett. Köper du en biljett som gäller närtrafik med byte till buss eller X-tåg blir resan en zon dyrare än ordinarie pris. Inga andra biljetter gäller vid resa med närtrafik och du har inte möjlighet att betala med reskassa ombord.

Senast ändrad 2021-09-28 17:16:44