Trafiken i Gästrikland


Sedan starten av det nya avtalet för regiontrafiken i Gästrikland den 10 december har det förekommit inställda turer i busstrafiken till följd av tekniska utmaningar.

I det nya avtalet är det 52 helt nya elbussar som ska köras. Sedan starten har det varit bekymmer med laddinfrastrukturen för bussarna, vilket resulterar i inställda turer i busstrafiken. X-trafik och trafikföretaget Transdev har arbetat med felsökning och vidtagit många olika åtgärder för att försöka komma tillrätta med besvären.

De senaste veckorna har inga turer behövt ställas in i regiontrafiken utan reduceringen har varit att stadstrafiken i Sandviken kört halvtimmestrafiken istället för varje kvart. Från fredag 1 mars kommer även denna reducering att tas bort och stadstrafiken kör enligt tidtabell.

– Vi förstår att detta har orsakat stora problem för våra kunder, vilket vi beklagar. Det har pågått ett febrilt arbete med att få allting att fungera och flera olika åtgärder har börjat ge effekt vilket gör att vi nu ser att trafiken ska kunna köra som planerat, säger avdelningschef för X-trafik Andreas Eriksson.
 
Nyheten skapad 2024-02-29 17:07:20