Flextrafik

Flextrafik är en service för dig som bor utanför det ordinarie buss- och tågnätet. Med flextrafiken kan du under vissa tider beställa kompletterande trafik fram till närmaste hållplats. Nedan kan du läsa vad som gäller för din kommun.
Tidtabeller 161211-170820
 Bollnäs
 Bollnäs öppen skolskjuts och Flexlinjer
 Gävle
 Hofors
 Hudiksvall
 Ljusdal
 Ovanåker
 Sandviken
 Söderhamn

Försök med Närtrafik i Dellenbygden och Svågadalen från
12 december 2016

Region Gävleborg och X-trafik har under 2016 gjort en utredning av Flextrafiken, som är ett komplement till den ordinarie linjetrafiken och som fungerar som anslutning till/från denna. Syftet har varit att ta fram en ny modell som ska vara enklare att använda och vara enhetlig i hela länet.

Från 12 december kommer man att prova en ny modell kallad Närtrafik i Svågadalen och Dellenbygden.
För att kunna använda den nya Närtrafiken måste man ha minst 2 km till närmaste busshållplats, men man behöver inte vara folkbokförd på adressen. Man söker en resa från sin adress i X-trafiks Reseplanerare på hemsidan och i mobil-appen. Får man träff på en resa kan man sedan boka den via Beställningscentralen på tel. 0771-49 79 39, senast två timmar innan avgång.

Priset på resan är detsamma som ordinarie pris när du åker buss och du betalar direkt till föraren. Man kan betala med bankkort och kontanter eller köpa en mobilbiljett i förväg i X-trafiks app. Man kan inte använda X-trafiks periodbiljetter eller reskassa.

Här kan du se tidtabeller som pdf:
Svågadalen - Ljusdal
Svågadalen - Delsbo
Bobygden - Delsbo
Långsbo - Delsbo