Flextrafik

Flextrafik är en service för dig som bor utanför det ordinarie buss- och tågnätet. Med flextrafiken kan du under vissa tider beställa kompletterande trafik fram till närmaste hållplats. Nedan kan du läsa vad som gäller för din kommun.
Tidtabeller 170821-171210

 Bollnäs
 Bollnäs öppen skolskjuts och Flexlinjer - Till/från Segersta reser du med linje 77 som du hittar under tidtabeller
 Gävle
 Hofors
 Hudiksvall
 Ovanåker
 Sandviken
 Söderhamn


Försök med Närtrafik i Dellenbygden, Svågadalen och Ljusdal

Region Gävleborg och X-trafik har under 2016 gjort en utredning av Flextrafiken, som är ett komplement till den ordinarie linjetrafiken och som fungerar som anslutning till/från denna. Syftet har varit att ta fram en ny modell som ska vara enklare att använda och vara enhetlig i hela länet.

Från december 2016 provas en ny modell kallad Närtrafik i Svågadalen och Dellenbygden. Från 21 augusti 2017 utökas området och omfattar även Ljusdals kommun.

För att kunna använda den nya Närtrafiken måste man ha minst 2 km till närmaste busshållplats, men man behöver inte vara folkbokförd på adressen. Man söker en resa från sin adress i X-trafiks Reseplanerare på hemsidan och i mobil-appen. Får man träff på en resa kan man sedan boka den via Beställningscentralen på tel. 0771-49 79 39, senast två timmar innan avgång.

Betalar du direkt till föraren med kontanter eller kontokort betalar du ett högre pris. Väljer du att köpa biljetten i förväg i X-trafiks app är priset lägre. Man kan inte använda X-trafiks periodbiljetter eller reskassa.
Här hittar du prislistan

Tidtabeller 170821-171210:

 Svågadalen-Ljusdal
 Svågadalen-Delsbo
 Bobygden-Delsbo
 Långsbo-Delsbo
 Ramsjö-Hennan-Ljusdal
 Kårböle-Föne-Färila
 Tandsjöborg-Los-Färila
 Risarven-Färila
 Sjövästa-Ljusdal
 Harsa-Järvsö