Flextrafik

Flextrafik är en service för dig som bor utanför det ordinarie buss- och tågnätet. Med flextrafiken kan du under vissa tider beställa kompletterande trafik fram till närmaste hållplats. Nedan kan du läsa vad som gäller för din kommun.

Tidtabeller flextrafik

Gäller för perioden 180820-181209

Bollnäs (pdf)Gävle (pdf) Hofors (pdf) Hudiksvall (pdf)
Ovanåker (pdf)Sandviken (pdf)Söderhamn (pdf)
Närtrafik i Dellenbygden, Svågadalen och Ljusdal

Region Gävleborg och X-trafik har under 2016 gjort en utredning av Flextrafiken, som är ett komplement till den ordinarie linjetrafiken och fungerar som anslutning till/från denna. Syftet har varit att ta fram en ny modell som ska vara enklare att använda och vara enhetlig i hela länet.

Från december 2016 används den nya modellen, kallad Närtrafik, i Svågadalen och Dellenbygden. I augusti 2017 utökades området och omfattar även Ljusdals kommun.


Villkor

För att kunna använda den nya Närtrafiken ska du ha minst 2 km till närmaste busshållplats, men du behöver inte vara folkbokförd på adressen.


Hitta din resa och boka

Du söker en resa från din adress i X-trafiks Reseplanerare på hemsidan och i X-trafiks app. Får du träff på en resa bokar du den via Beställningscentralen på tel. 0771-49 79 39, senast två timmar innan avgång.


Priser och betalning

Betalar du din resa direkt till föraren med kontanter eller kontokort betalar du ett högre pris än om du väljer att köpa biljetten i förväg i X-trafiks app som mobilbiljett. Du kan inte använda X-trafiks periodbiljetter eller reskassa.
Här hittar du prislistan


Tidtabeller närtrafik
Gäller för perioden 180820-181207

Svågadalen-Ljusdal (pdf) Svågadalen-Delsbo (pdf) Bobygden-Delsbo (pdf)Långsbo-Delsbo (pdf)Ramsjö-Hennan-Ljusdal (pdf) Kårböle-Föne-Färila (pdf)Tandsjöborg-Los-Färila (pdf)Risarven-Färila (pdf)Sjövästa-Ljusdal (pdf)Harsa-Järvsö (pdf)

Senast ändrad 2018-08-20 07:42:04