Flextrafik

Flextrafik är en service för dig som bor utanför det ordinarie buss- och tågnätet. Med flextrafiken kan du under vissa tider beställa kompletterande trafik fram till närmaste hållplats. Nedan kan du läsa vad som gäller för din kommun.
Tidtabeller 170821-171210

 Bollnäs
 Bollnäs öppen skolskjuts och Flexlinjer - Till/från Segersta reser du med linje 77 som du hittar under tidtabeller
 Gävle
 Hofors
 Hudiksvall
 Ovanåker
 Sandviken
 Söderhamn

Försök med Närtrafik i Dellenbygden, Svågadalen och Ljusdal

Region Gävleborg och X-trafik har under 2016 gjort en utredning av Flextrafiken, som är ett komplement till den ordinarie linjetrafiken och som fungerar som anslutning till/från denna. Syftet har varit att ta fram en ny modell som ska vara enklare att använda och vara enhetlig i hela länet.

Från december 2016 provas en ny modell kallad Närtrafik i Svågadalen och Dellenbygden. Från 21 augusti 2017 utökas området och omfattar även Ljusdals kommun.

För att kunna använda den nya Närtrafiken måste man ha minst 2 km till närmaste busshållplats, men man behöver inte vara folkbokförd på adressen. Man söker en resa från sin adress i X-trafiks Reseplanerare på hemsidan och i mobil-appen. Får man träff på en resa kan man sedan boka den via Beställningscentralen på tel. 0771-49 79 39, senast två timmar innan avgång.

Priset på resan är fram till och med 25 oktober 2017 detsamma som ordinarie pris när du åker buss och du betalar direkt till föraren, här hittar du prislistan >>. Man kan betala med bankkort och kontanter eller köpa en mobilbiljett i förväg i X-trafiks app. 
Från 26 oktober höjs priset om du betalar direkt till föraren med kontanter eller kontokort. Väljer du att köpa biljetten i förväg i X-trafiks app betalar du samma pris som tidigare vid köp av mobilbiljett, här hittar du prislistan från 26 oktober >>    
Man kan inte använda X-trafiks periodbiljetter eller reskassa.

Tidtabeller 170821-171210:

 Svågadalen-Ljusdal
 Svågadalen-Delsbo
 Bobygden-Delsbo
 Långsbo-Delsbo
 Ramsjö-Hennan-Ljusdal
 Kårböle-Föne-Färila
 Tandsjöborg-Los-Färila
 Risarven-Färila
 Sjövästa-Ljusdal
 Harsa-Järvsö