Framdörrarna öppnas på alla bussar


Regeringen och Folkhälsomyndigheten fortsätter med planen för avvecklingen av de restriktioner som infördes på grund av covid-19 och förändrade allmänna råd gäller från 29 september. 

Från och med 4 oktober öppnar X-trafik framdörrarna på de flesta bussarna i Gävleborg, men bussarna i Gävle stad och Nordanstig får vänta ytterligare två dagar. Från och med 6 oktober är du välkommen att stiga ombord via framdörren på alla X-trafiks bussar och blippa din biljett.
 

Vilka biljetter kan köpas ombord?
De biljetter som kan köpas ombord på bussarna är enkelbiljetter, 24-timmarsbiljetter och tilläggsbiljetter. Du kan betala med betalkort, reskassa eller företagskort. Det går inte att betala med kontanter, köpa 30-dagarsbiljett, fritidsbiljett eller ladda reskassa. 

Köp biljetter i X-trafiks app eller på kundcenter
Enklast och snabbast köper du din enkelbiljett, 24-timmarsbiljett eller 30-dagarsbiljett i X-trafiks app och du kan betala med betalkort eller Swish. ​Kom ihåg att din mobilbiljett ska vara köpt och aktiverad innan du stiger ombord. 

Du kan även besöka något av våra kundcenter för att köpa biljetter i förväg eller ladda din reskassa.

Registrera din biljett ombord
När du stiger ombord på bussen ska du blippa ditt resekort precis som tidigare och har du en biljett i X-trafiks app så ska du blippa den mot den nya biljettläsaren.

Välkommen ombord!