Fritidsbiljett

21 augusti 2023 togs fritidsbiljetten bort ur vårt sortiment. Du som köpt en en fritidsbiljett senast 20 augusti kan fortsätta att resa på den hela biljettens giltighetstid.


Fritidsbiljetten gäller i 90 dagar för dig som är under 20 år. Den är opersonlig och kan lånas ut till andra som är under 20 år.

Biljetten gäller för resor dygnet runt under sommarlovet fram till 31 augusti. Från 1 september gäller den för resor mellan kl 16-04 på vardagar samt dygnet runt på helger.

Den gäller för resor med X-trafiks bussar, X-tåg, Tåg i Bergslagen till Falun och Avesta/Krylbo samt med ULs trafik mellan Gävle och Furuvik. 


Återköp av fritidsbiljett

Vid förändringar i befintlig tidtabell som gör att du inte kan nyttja din fritidsbiljett som du hade tänkt så återlöser vi det resterande värdet av fritidsbiljetten. Kortavgiften återlöses ej. Du behöver skicka in resekortet till Region Gävleborg, X-trafik, Box 125, 826 23 Söderhamn. Du behöver även ange följande information: personnummer, namn, adress, telefonnummer samt en kort förklaring om ärendet. 

Vi gör våra utbetalningar via Swedbanks utbetalnings­system (SUS). Är du ansluten till Swedbanks kontoregister kommer pengarna att sättas in på ditt bankkonto direkt, i annat fall kontaktar vi dig.

Eftersom vi använder oss av samma utbetalningssystem som flera andra stora företag och myndigheter är chansen stor att du redan finns med i kontoregistret.


Senast ändrad 2023-11-17 15:30:51