Frågor och svar om periodbiljetter

OBS! Uppdaterad information 181031. Har du fått annan information tidigare och har frågor kontakta oss gärna via epost: xtrafik@regiongavleborg.se

När ändras priset på SJ-tillägget?

1 december ändras priset på 30-dagarsbiljetter, årsbiljetter och seniorbiljetter med SJ-tågtillägg som köps på något av X-trafiks kundcenter eller via autogiro.
9 december 2018 ändras priset på 30-dagarsbiljetter, årsbiljetter och seniorbiljetter med SJ-tågtillägg som köps i webbshopen eller på bussar och X-tåg.


Hur gör jag som redan har en årsbiljett med SJ-snabbtågtillägg om jag vill ta del av det nya billigare priset på SJ-tågtillägg?

Du som betalar din årsbiljett via autogiro behöver inte göra någonting - priset justeras automatiskt.

Du som betalat din årsbiljett kontant måste avsluta din nuvarande biljett och sedan köpa en ny. För att få tillbaka pengarna skickar du in din fysiska biljett till oss så återlöser vi resterande värde av den. Priset på en årsbiljett är detsamma som priset för en 30-dagarsbiljett x 9 månader. Vi räknar av priset för de månader som gått och efter nio månader finns inget ekonomiskt värde kvar.

Hur gör jag som vill ”köpa till” ett SJ-tågtillägg till min årsbiljett?

Du kan vanligtvis inte ”köpa till” ett SJ-tågtillägg till en befintlig årsbiljett men under en begränsad period, 1 december 2018 och längst t o m 31 oktober 2019, kan du köpa ett separat SJ-tågtillägg till din årsbiljett.
Detta tillägg kan du endast köpa på något av X-trafiks kundcenter.
Vid resa med SJ måste både kvitton och kort uppvisas.

Hur gör jag som vill ”köpa till” ett SJ-tågtillägg till min seniorbiljett?

Du kan inte köpa till ett tillägg till en befintlig seniorbiljett. 
Du som betalar via autogiro måste fylla i ett formulär på hemsidan, maila eller skicka oss ett brev om att du önskar ändra din biljett. Ändringen ska vara oss tillhanda den senast den 18:e i månaden innan den ska börja gälla.

Du som betalat din biljett kontant måste avsluta din nuvarande biljett och sedan köpa en ny. För att få tillbaka pengarna skickar du in din fysiska biljett till oss så återlöser vi resterande värde av den.
Priset på en seniorbiljett är 3120 kr, där dras 260 kr av för varje månad du haft din biljett.


Kan jag fortsätta att använda min nuvarande biljett med SJ-snabbtågtillägg?
Det går jättebra. Du som har en 30-dagars- och årsbiljetter med SJ-snabbtågtillägg kan fortsätta att resa med dem giltighetstiden ut, på alla SJ:s tåg, även om tillägget byter namn och får ett nytt pris.

Hur gör jag som har en 30-dagarsbiljett och vill ta del av det nya, billigare priset på SJ-tågtillägg?

Har du en giltig 30-dagarsbiljett med SJ-snabbtågtillägg och vill ha tillbaka mellanskillnaden på priset för SJ-tågtillägget måste du köpa en ny 30-dagarsbiljett med SJ-tågtillägg. Du kan sedan skicka in din biljett till oss för att få den återlöst om något värde återstår.

Hur gör jag som vill ”köpa till” ett SJ-tågtillägg till min 30-dagarsbiljett?

Du kan inte ”köpa till” ett SJ-tågtillägg till en befintlig biljett. Du måste köpa en ny 30-dagarsbiljett med SJ-tågtillägg och kan sedan skicka in din gamla biljett till oss för att få den återlöst om något värde återstår.


E-post
autogiro.xtrafik@regiongavleborg.se

Postadress
X-trafik
Box 125
826 23 Söderhamn