Seniorbiljett

Seniorbiljetten är opersonlig och gäller för personer som fyllt 65 år.
Den gäller i 365 dagar för obegränsat antal resor med X-trafiks bussar och X-tåg inom Gävleborgs län samt till Sundsvall och Falun.
Biljetten gäller även med viss trafik som körs av andra trafikföretag:
  • Länstrafiken Jämtland med linje 56 på sträckan Ljusdal-Kårböle-Ljusdal.
  • Upplands Lokaltrafik med linje 501, 510 och Upptåget på sträckan Gävle-Furuvik-Gävle
X-trafiks seniorbiljett gäller för obegränsat resande med TIB till/från Horndalsbruk, Fors och Avesta/Krylbo hela dagen. Seniorbiljetten gäller som delbetalning vid fortsatt resa med TIB.

När du reser med andra trafikföretag måste du visa upp ett kvitto på din biljett tillsammans med kortet. Ett sådant kvitto kan du få utskrivet ombord på en av X-trafiks bussar eller på ett kundcenter.

Seniorbiljett har "Tappa-bort-garanti"
För att ta del av vår "Tappa-bort-garanti" behöver vi registrera dina uppgifter i vårt kundregister. Du gör ett val vid köp/beställning av biljett om du godtar detta eller ej.

Här anmäler du din årsbiljett som förlorad/borttappad och ansöker om en ersättningsbiljett >> 
Priset från 1 januari 2015 är 2 880 kr.
Priset från 1 januari 2018 är 3 120 kr.

Du som har ett gult resekort kan ladda det med en seniorbiljett i vår Webbshop och betala via Internetbank eller med kontokort. Har du inte ett gult resekort och vill ladda i webbshopen kan du ringa Trafikupplysningen på tel. 0771-9 10 10 9så hjälper de dig.

Du kan också betala den månadsvis via Autogiro, dvs få en fast avgift dragen från ditt konto varje månad (240 kr/månad till och med december 2017, från 2018 är priset 260 kr/månad).
Biljetten kan köpas direkt på våra kundcenter mot kontant- eller kontokortsbetalning samt beställas mot postförskott (postförskottsavgift tillkommer med 70 kr).