Ny trafik i Hudiksvall

Den 28 oktober är det trafikstart för en ny busstrafik i Hudiksvall. En helt ny stadstrafik med nytt linjenät, fler turer över hela dygnet både på vardagar och helger. De regionala busslinjerna mellan Hudiksvall och Ljusdal samt Hudiksvall och Iggesund får även de fler turer per dag. Det har också byggts en helt ny hållplats för regionalbussarna i centrala Hudiksvall.

Ny stadstrafik

Tre stomlinjer (1, 2 och 3) kommer att köras var 15:e minut på vardagar och var 30:e minut på helger. Linje 4 får avgång var 30:e minut på vardagar och en gång i timmen på helger.


Linje 1 Centrum-Håstahöjden  Linje 2 Centrum-Kristineberg

Linje 3 Centrum-Stormyra  Linje 4 Maln-Centrum-IdenorFörändringar på ett par regionala busslinjer


Linje 28 Hudiksvall-Iggesund och linje 53 Hudiksvall-Delsbo-Ljusdal får fler turer med avgång var 30:e minut på vardagar och en gång i timmen på helger, samt ändrade linjesträckningar genom Hudiksvall där de startar och avslutar på norra sidan av staden (vid Sandvalla eller Sanna).

För att göra linje 53 snabbare kommer den inte längre att gå in i Forsa och Näsviken. Istället kommer fler turer att köras med linje 21 mellan Hudiksvall och Näsviken både på vardagar och på helger. Linje 38 till Saltvik får ny linjesträckning genom Idenor via Överbergsvägen.

Linje 28 Hudiksvall-Iggesund   Linje 53 Hudiksvall-Delsbo-Ljusdal

Linje 21 Hudiksvall-Näsviken   Linje 38 Hudiksvall-Saltvik


Ny centrumhållplats


De regionala busslinjerna får ny linjesträckning genom centrum där de passerar stationen, centrum och sjukhuset. En ny centrumhållplats har byggts för dessa vid Bankgränd/Skvallertorget där man enkelt kan byta till en stadsbuss.Karta Hudiksvall

Karta Hudiksvalls station