Nya buss- och tågtider gäller från 10 december

Den 10 december ändras buss- och tågtiderna i länet. De nya tiderna hittar du i vår Reseplanerare på hemsidan eller via X-trafiks app i mobilen. Du kan även ladda ner din busstidtabell som pdf eller skapa en personlig tidtabell med de linjer du är intresserad av och få den skickad till din e-postadress.

Några nyheter:

Linje 41 – Den gamla linje 41 ersätts med tre nya linjer:

  • 41 Gävle-Sandviken körs var 10 minut under högtrafik på vardagar.
  • 141 Sandviken-Hofors körs var 30 minut större delen av dagen på vardagar.
  • 241 Gävle-Storvik-Hofors-(Falun) ny snabbuss som körs några turer för att kompletterar avgångarna med Tåg i Bergslagen. Går inte in i Sandviken.

Läs mer om nya linje 41 här >>

Linje 54 - Nya helgturer mellan Ljusdal-Tallåsen. Tre nya turer fram och tillbaka på lördagar och två nya turer fram och tillbaka på söndagar.

Linje 62 - Alla turer som inte är skolturer Utvik-Söderhamn kommer att köras som anropsstyrd trafik, dvs. turen körs med taxi istället för med buss. Alla turer med anmärkning "F" i tidtabellen ska förbeställas minst två timmar innan avresa på tel. 0771-49 79 39. Fyra turer i vardera riktningen under vardagar är skolturer och körs med buss.
Läs mer om linje 62 här >>

Linje 88 – Ny linje mellan Ljusdal – Norrkämsta som körs på vardagar -tre dubbelturer på morgonen och tre dubbelturer på eftermiddagen.

Linje 150 – Ny körväg i Söderhamn för turen som går från Uppsala-Gävle och norrut. Kommer att köras via Resecentrum - Sjukhuset och sedan Resecentrum igen i Söderhamn.

Linje 2 i Söderhamn - Två dubbelhållplatser kommer att tas bort efter linje 2 på Klossdammen i Söderhamn, ”Gästrikevägen” och ”Smålandsvägen”, eftersom hållplatserna ligger så tätt och bussen ofta blir försenad när den gör många stopp.

Till Reseplaneraren >>Mer information om X-trafiks app >>Ladda ner din tidtabell som pdf här >>Skapa en personlig tidtabell här >>